Winkelwagen

* MOCCA CREME TAART



Bakken doe je zo .
Mocca Creme taart.


Basis recepten per ei 
1 ei    65  gram mix    1/2    eetlepel water = 120 gram beslag
2 ei    135 gram mix    1      eetlepel water = 240 gram beslag
3 ei    200 gram mix   1 1/2 eetlepel water = 360 gram beslag
4 ei    270 gram mix    2      eetlepel water = 480 gram beslag
5 ei    335 gram mix    2 1/2 eetlepel water = 600 gram beslag
6 ei    500 gram mix   3       eetlepel water = 720 gram beslag 

Bepaal hoeveel beslag u nodig heeft door afzonderlijke hoeveelheid beslag bij elkaar op te tellen,
en in bovenstaand overzicht te kijken welk recept daar bij in de buurt komt. 

Taart vorm klein 20 cm 250 gram
Taart vorm groot 24 cm 400 gram
Taart vorm groot 28 cm 500 gram

De ingrediënten nauwkeurig afwegen.

Alles tegelijk in de mengkom doen.

Na 1 minuut ,
de ingrediënten zijn gemengd , het beslag is nu geel van kleur.

Nu het beslag 10 minuten opkloppen in de hoogste stand, het beslag wordt nu witter van 
kleur, het beslag is nu stevig en drijft niet meer .

Het beslag afwegen .
Taart vorm klein 20 cm 250 gram
Taart vorm groot 25 cm 400 gram
Bienestich klein 20 cm 225 gram
Bienestich groot 25 cm 300 gram
Biscuitbodem vlaai 28 cm 300 gram
Minitaart 15 cm 150 gram

De biscuit netjes verdelen over de vorm.

Bakken in een flauwe oven 180'C ca 18-25 minuten afhankelijk van het gewicht en dikte van 
de te bakken laag biscuit.

Voor het maken van de creme vulling klopt u eerst 250 gram boter met 50 gram fondant ( eventueel vervangen door fijne suiker )
luchtig op .


Het toevoegen van de fondant.

In een aparte kom banketbakkersroom klaarmaken, 100 gram banketbakkerspoeder met 250 cc water.

Deze banketbakkersroom voegen we in delen bij het boter/fondant mengsel.

Deze creme  nu luchtig kloppen.

Voor de smaak mocca aroma toevoegen ,doe dit in delen , proef regelmatig of de smaak goed is.

De bodem insmeren met abrikozen jam.

Op de bodem 100 gram banketbakkersroom doen ( 30 gram banketbakkerspoeder en 70 gram water).

Netjes uitstrijken.

De 2de laag plaatsen en de taart indien gewenst met trempeerlikeur besprenkelen, smaak naar keuze .

Een niet te dikke laag creme aanbrengen ( ca 5 mm)

Bestroeien met nootjes en de laatste biscuitlaag plaatsen.

De bovenkant met creme insmeren.

Evenals de zijzijde.

Beide netjes strak afwerken enmet nootjes of chocolade aanzetten.

Naar eigen fantasie decor opspuiten, dit is een weefraster.

Verder naar keuze decoreren.

De hoeveeldeid creme in dit recept is genoeg voor 2 taarten van 20 cm of een van 28 cm.
Creme die overblijft kunt u in de koelkast bewaren en een volgend keer weer gebruiken ,
wel eerst weer opkloppen.